1 Jun 2020

UGC NET English Practice Test MCQ Quiz

UGC NET Practice Test Questions with Answers >> UGC NET English Practice Test Questions and Answers >> NTA UGC NET English MCQ for Practice >> UGC NET English Quiz Questions and Answers
image : UGC NET English Practice Test - Quiz Questions (MCQs) @ TeachMatters
(Last Updated : 10.06.2020). NTA UGC NET English : Practice Test Questions with Answers - Check English Literature Questions and Answers for UGC NET English Practice. Objective Multiple Choice Questions with Answers are given here for practice for NTA UGC NET English Exam Paper-II. These practice test questions are very helpful for those students who are going to appear in National Eligibility Test for English Literature as subject. These short multiple choice questions can be used for practice/test the knowledge of English literature.

UGC NET English Quiz Questions


These quiz questions are based on the latest syllabus of NET English Paper that cover English literature including The Old English Period, Middle English Period (Chaucer and His Contemporary), Elizabethan Period, Jacobean Period, Caroline Period, Restoration Period, Romantic Age, Victorian Age, Modern Period, Post-Modern Period, Contemporary Period, Literary Terms (Rhetoric and Prosody) & Literary Theory and Criticism. Other sections of English Literature (Non-British Literature) are also covered here - American Literature, Indian Writing in English (Indian English Literature), African Literature, Canadian Literature, Commonwealth Literature etc. So, check or test your knowledge of English literature through these literature practice papers and sets.

See : UGC NET English Syllabus 2020 Exam Pattern

In today's digital age, an important role is played by online platform for students and teachers for study and teaching. MCQs in pdf are very useful in preparation for any competitive exam. There are many free online mock test for NTA NET English Exam. Check your preparation for UGC NET English exam through these practice tests given below.

Check NET English Literature Solved Questions

 UGC NET English Practice Test - English Literature Quiz 


1. Laurence Sterne's Tristram Shandy contains
(A) Six volumes
(B) Nine volumes
(C) Ten volumes
(D) Four volumes

2. Who among the following is a working-class poet?
(A) John Betjeman
(B) Tony Harrison
(C) Thom Gunn
(D) Robert Graves

3. Who are Didi and Gogo?
(A) They are two characters in Endgame.
(B) They are nicknames, respectively, for Lucky and Pozzo.
(C) They are nicknames, respectively, for Vladimir and Estragon.
(D) They are two characters in Breath.

4. Who among the following translated Homer?
(A) Thomas Gray
(B) Samuel Johnson
(C) Oliver Goldsmith
(D) Alexander Pope

5. Childe Harold’s Pilgrimage is
(A) Religious allegory
(B) Fairy tale
(C) Long poem
(D) Utopian novel

6. Identify the first novel written by Patrick White:
(A) The Living and the Dead
(B) The Tree of Man
(C) Happy Valley
(D) The Aunt’s Story

7. Identify the chronological sequence:
(A) The American Pastoral – Sister Carrie – The Great Gatsby – Beloved
(B) The Great Gatsby – Sister Carrie – Beloved – The American Pastoral
(C) Sister Carrie – The Great Gatsby – Beloved – The American Pastoral
(D) Sister Carrie – The Great Gatsby – The American Pastoral – Beloved

8. Who identified “strangled articulateness” as a theme in Canadian writing?
(A) Margaret Atwood
(B) Northrop Frye
(C) Michael Ondaatjee
(D) Joy Kogawa

9. Who is the author of the poem “The Defence of Lucknow” dealing with the siege of Lucknow, one of the terrible incidents of the Indian Mutiny?
(A) Rudyard Kipling
(B) Edward Lear
(C) Alfred Lord Tennyson
(D) Robert Browning

10. Which of the following is not true of free verse?
(A) Characterized by short, irregular lines.
(B) No rhyme pattern.
(C) Written in iambic pentameter
(D) A dependence on the effective and more intense use of pauses

Answers : 1. (B) 2. (B) 3. (C) 4. (D) 5. (C) 6. (C) 7. (C) 8. (B) 9. (C) 10. (C)

UGC NET English Practice Sets


UGC NET English Practice Set-1
UGC NET English Practice Set-2
UGC NET English Practice Set-3
UGC NET English Practice Set-4 (New)

More English Literature Practice Sets/Tests


Here are other English literature practice tests containing important solved multiple choice questions on every topic of English literature. The candidates who are appearing in NTA NET Exam for English Paper can improve or test their knowledge of English literature.

English Literature Practice Test MCQ Quiz

 UGC NET English Multiple Choice Questions 


Multiple Choice Questions for UGC NET English - Here are objective type multiple choice questions for UGC NET English Paper Practice. These objective and mcqs are based on literary ages, movements, periods, writers, poetry, drama, novel, fiction, non-fiction and other sections of English literature prescribed for Paper-II of NTA UGC NET Exam.

English Literature Multiple Choice Questions for UGC NET English

English Literature Multiple Choice Questions on Drama (Unit-I)

English Literature Multiple Choice Questions on Contemporary Period (Unit-I, II, III & IV)

English Literature Multiple Choice Questions on American Literature (Unit-I, II, III & IV)

English Literature Multiple Choice Questions on Chaucer and His Age (Unit-I, II, III & IV)

English Literature Multiple Choice Questions on Rhetoric and Prosody (Unit-I, II, III & IV)

English Literature Multiple Choice Questions on English Language (Unit-V)

English Literature Multiple Choice Questions on Indian English Literature (Unit-VI)

English Literature Multiple Choice Questions on Cultural Studies (Unit-VII)

English Literature Multiple Choice Questions on Literary Theory and Criticism (Unit-VIII & IX)

English Literature Multiple Choice Questions on Language Theory & Pedagogy (Unit-X)

English Literature Important Questions (Notes)

English Literature Important Question-Answers (Objective One-liner)

Cultural Studies Important Question-Answers (Objective One-liner)

Note : More practice tests and multiple choice questions will be added here on regular intervals.

See Also : UGC NET English Solved Question Papers Previous Years

0 comments:

Post a comment

HP TET Result 2020 for LT, Shastri, JBT & TGT (Arts, Med. & Non-Med.)

Himachal Pradesh TET Result 2020 Download @ www.hpbose.org (Last Updated: 29.09.2020). Check HP TET Result 2020 JBT, Punjabi, Shastri...

Get Latest Updates via Email