3 Jun 2014

UGC-NET Practice Set-3 : Subject-English Paper II&III

Practice Set >> UGC-NET Practice Set >>  UGC-NET Practice Set English

UGC-NET: Subject-English Practice Set -3

1. In Yeats’ ‘Leda and the Swan’ the Swan is a symbol of—
    (A) Spirit     (B) Flesh
    (C) Beauty  (D) Courage
2. The contrast between European and American cultures is one of the main themes in the works of—
     (A) O’Neill (B) Henry James 
     (C) Frost    (D) Ernest Hemingway
3. Who was awarded Pulitzer Award for poetry four times ?
    (A) W. Whitman  (B) R. W. Emerson
    (C) Robert Frost   (D) Emily Dickenson
4. Who writes novels of characters ?
    (A) Charles Dickens  (B) W.M. Thackeray
    (C) George Meredith  (D) Thomas Hardy
5. Who said, “Cousin Swift, you will never be a poet” ?
    (A) Addison  (B) Pope
    (C) Dryden    (D) Steele
6. The concept of “mad woman in attic” can be traced to—
    (A) Jane Eyre  (B) Wuthering Heights
    (C) Villette      (D) The Tenant of Wildfell Hall
7. The phrase ‘Poetical Justice’ was used by—
    (A) Shakespeare (B) Rymer
    (C) Marlowe        (D) Ben Jonson
8. Which is the first play by G. B. Shaw ?
    (A) Arms and the Man (B) Man and Superman
    (C) Widower’s House   (D) The Apple Cart
9. Who is the fictional laureate of the “Lost Generation” ?
    (A) Arthur Miller (B) O’ Neil
    (C) Henry James (D) E. Hemingway
10. ‘The Poetics’ is in the form of—
    (A) Essays  (B) Lecture notes of a teacher
    (C) Letters (D) None of these

Ans. : 1. (A) 2. (B) 3. (C) 4. (B) 5. (C) 6. (B) 7. (B) 8. (C) 9. (D) 10.  (B)

 << 1 << Practice Set >> 2 >>

0 comments:

Post a Comment

DSSSB PRT Admit Card 2018 Exam Date : Primary Teacher Exam Nov 2018 @ dsssbonline.nic.in

DSSSB Primary Teacher Exam Date 2018 Admit Card - PRT (MCD) (Latest Updated : 08.11.18). Download  DSSSB Primary Teacher Admit Card 201...


Get Latest Updates via Email

Change Language

Like Us on Facebook

Follow us on Google+