23 May 2014

UGC NET English Practice Set-1

Practice Set >> UGC-NET Practice Set >> UGC-NET English Practice Set >> Set-1

>>Set-2>>

UGC-NET English Practice Set -1

1. Who was the originator of the Oxford Movement
(A) Henry Newman
(B) Richard Hurrel
(C) John Keble
(D) J. A. Froude

2. The phrase ‘Stormy Sisterhood’ is applied to -
(A) Charlotte Bronte
(B) Emily Bronte
(C) Anne Bronte
(D) Collectively to all the three

3. What kind of elegy is Arnold’s Thyrsis?
(A) A pastoral elegy
(B) A conventional elegy
(C) A classical elegy
(D) A heroic elegy

4. A ballad is generally written in -
(A) Blank Verse
(B) Iambic metre
(C) Rhyming Verse
(D) Trochaic stanza form

5. The Meaning of Meaning is written by -
(A) F. R. Leavis
(B) I. A. Richards
(C) Northrop Frye
(D) David Daiches

6. The villain in the Duchess of Malfi is -
(A) Bosola
(B) Ferdinand
(C) Antonio
(D) Cardinal

7. Who is known as ‘the father of American poetry’?
(A) Freneau
(B) Cullen Bryant
(C) Royall Tyler
(D) Emerson

8. ‘Hali’ by G. V. Desani is -
(A) Novel
(B) Allegorical play
(C) Poem
(D) Short Story

9. Germinal is written by -
(A) Emile Zola
(B) Albert Camus
(C) J. P. Sarte
(D) Andre Gide

10. ‘The Poetics’ contains -
(A) 15
(B) 26
(C) 30
(D) 40

Ans. : 1. (C) 2. (D) 3. (A) 4. (B) 5. (A) 6. (A) 7. (B) 8. (B) 9. (A) 10. (B)


>> UGC NET English Practice Test MCQs

>> English Literature Practice Test MCQs

>> UGC NET English Solved Papers

  3 comments:

  1. question no 5
    is your answer is correct ?
    it is written by C.K.Ogden & I.A.Richards

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes, Meaning of Meaning was also written by Charles Kay Ogden. But here right option is I.A. Richards. This is only an objective type question and right (possible) option is any one out of four.

      Delete
  2. question 7
    is your answer is right?
    the father of american poetry is Walt Whitman

    ReplyDelete

English Literature Practice Test Questions with Answers (MCQs)

English Literature Multiple Choice Questions with Answers >> English Literature Practice Test Questions and Answers >> Englis...

Get Latest Updates via Email