29 May 2014

UGC-NET Practice Set-2 : Subject-English Paper II&III

Practice Set >> UGC-NET Practice Set >>  UGC-NET Practice Set English

UGC-NET : Subject-English Practice Set-2

1. Who said, “Spenser writ no language”?
    (A) Ben Jonson         (B) Shakespeare
    (C) Mathew Arnold  (D) Tennyson
2. Renaissance took birth in-
    (A) Rome    (B) Italy
    (C) Greece  (D) England
3. L’ Allegro means --
    (A) Lazy man      (B) Silent man
    (C) Greedy man (D) Cheerful man
4. Who is famous as the writer of ‘Middle Style’ ?
    (A) Johnson   (B) Pope
    (C) Addison   (D) Arnold
5. Dryden wrote a Pindaric ode namely—
    (A) Aurengzeb     (B) Alexander’s Feast
    (C) Mac-Flacnoe (D) None of these
6. Coleridge completed only—
    (A) Kubla Khan  (B) Table Talk
    (C) Christabel     (D) The Ancient Mariner
7. The Two Nations’ is the other name of Disraeli’s novel—
    (A) Vivian Grey  (B) Sybill
    (C) Coningsby    (D) Tancred or the New Crusade
8. In England, who wrote absurd plays ?
    (A) T. S. Eliot     (B) Hopkins
    (C) J. M. Synge (D) Samuel Beckett
9. Who is the first recipient of the Sahitya Academi Award
    (A) V. S. Naipal    (B) Raja Rao
    (C) R. K. Narayan (D) Mulk Raj Anand
10. Who developed the central intelligence technique ?
    (A) F. R. Leavis    (B) I. A. Richards
    (C) Henry James (D) Robert Grave

Ans. : 1. (A) 2. (B) 3. (D) 4. (C) 5. (B) 6. (D) 7. (C) 8. (D) 9. (C) 10. (C)

0 comments:

Post a Comment

DSSSB PRT Admit Card 2018 Exam Date : Primary Teacher Exam Nov 2018 @ dsssbonline.nic.in

DSSSB Primary Teacher Exam Date 2018 Admit Card - PRT (MCD) (Latest Updated : 08.11.18). Download  DSSSB Primary Teacher Admit Card 201...


Get Latest Updates via Email

Change Language

Like Us on Facebook

Follow us on Google+