21 Apr 2017

English Literature Multiple Choice Questions on American Literature

Check Important Objective Type English Literature Multiple Choice Question Answers on American Literature. These solved question answers on American Literature section of English Literature Objective type question answers (MCQ) can be used as English Literature Study Material for UGC NET/JRF/STET, TET and other written examinations (UGC NET English Paper-II & III) based on objective type multiple choice questions.
image : English Literature Question Answers (MCQ) on American Literature @ TeachMatters
Learn English Literature through these multiple choice objective question answers which are important for the students of English Literature as well as for the candidates who are going to participate in competitive exams based on English Literature General Questions.

 Multiple Choice Question Answers on American Literature - English Literature 


1. Who is the narrator in Melville’s Moby Dick

(A) Captain Ahab

(B) Elijah

(C) Ishmael

(D) Gabrial

2. Who is the representative figure of the “Jazz Age”

(A) Sherwood Anderson

(B) F. Scott Fitzgerald

(C) Saul Bellow

(D) Wallace Stevens

3. American Civil War was fought in

(A) 1815-1820

(B) 1830-1840

(C) 1861-1865

(D) 1825-1833

4. Who coined the phrase “Lost Generation’?

(A) Hemingway

(B) Gertude Stein

(C) F. Scott Fitzserald

(D) Sherwood Anderson

5. Who says “Earth is the right place for love”

(A) Silvia plath

(B) Langston Hughes

(C) Wallace Stevens

(D) Robert Frost

6. In Saul Bellow’s novel Herzog (1964), Moses Herzog is a

(A) Christian

(B) Hindu

(C) Jew

(D) Afro-American

7. When did Hemingway receive the Nobel Prize for Literature ?

(A) 1952

(B) 1954

(C) 1956

(D) 1958

8. What was the original title of Hemingway’s novel The Old Man and the Sea ?

(A) Fiesta

(B) The Assistant

(C) The Sea in Being

(D) Farewell to Arms

9. Who is the central character in Hemingway’s novel The Old Man and the Sea?

(A) Santiago

(B) Marlin

(C) Mandolin

(D) None of the above

10. Who is the narrator in F. Scott Fitzgerald’s novel The Great Gatsby (1925)

(A) Gatsby

(B) Nick

(C) Buchannan

(D) None of the above

11. Which one is a great patriotic poem by Frost?

(A) Mending Wall

(B) Birches

(C) The Gift Outright

(D) Directive

12. Who is the central Figure in O’ Nell’s The Hairy Ape

(A) Mildred

(B) Yank

(C) The Secretary of I.W.W.

(D) None of the above

13. Abslom, Absalom is a novel written by -

(A) Steinback

(B) Faulkner

(C) Hemingway

(D) Fitzgerald

14. The poem ‘Chicago’ is written by

(A) Ezra Pound

(B) E.E. Cummings

(C) Carl Sandburg

(D) Carlos William

15. Native Son (1940) is written by

(A) Jean Toomer

(B) Richard Wright

(C) Ralph Ellison

(D) Stephen Crane

16. Which American poet is hailed as the representative poet of America ?

(A) Robert Frost

(B) R. W. Emerson

(C) Walt Whitman

(D) Edgar Allen Poe

17. Arthur Miller’s Death of A Salesman was appeared in –

(A) 1945

(B) 1947

(C) 1949

(D) 1950

18. Who was the first black woman who win the Nobel Prize for Literature ?

(A) Toni Morrison

(B) Jane Austin

(C) Ann Petry

(D) Frances Harper

19. Frost’s poem The Road Not Taken is included in his poetical collection-

(A) A Boy’s Will

(B) A Witness Tree

(C) North of Boston

(D) Mountain Interval

20. Rabbit Angstrom Novels are written by –

(A) Harper Lee

(B) John Updike

(C) Henry Miller

(D) R. Ellison


Answers : 1. (C) 2. (B) 3. (C) 4. (B) 5. (D) 6. (C) 7. (B) 8. (C) 9. (A) 10. (B) 11. (C) 12. (B) 13. (B) 14. (C) 15. (B) 16.  (C) 17. (C) 18. (A) 19. (D) 20. (B)

See Also : 

  1 comment:

  1. nice questions...........can you please upload more?

    ReplyDelete

UPTET Answer Key 2017 Paper 1, 2 Exam 15th October Solution @ upbasiceduboard.gov.in

UPTET Answer Key 2017 : Paper 1 & Paper 2 Key Solution 15th October, 2017 (Latest Updated : 18.10.2017). UPTET Answer Key 2017 : Do...


Change Language

Get Latest Updates via Email

Like Us on Facebook

Follow us on Google+