27 Dec 2016

English Literature Practice Set-8

English Literature Practice Sets >> UGC NET English Practice Set>> TGT/PGT English Practice Set

image : English Literature Practice Sets/Papers (MCQ) @ TeachMatters

Here is English Literature practice set-8 (Multiple Choice Question) MCQ for objective written exam of UGC NET English Paper-II & III, Assistant Professor/College Lecturer & TGT/PGT English (KVS/NVS) recruitment exam. Check practice set of English Literature for competitive exam.


 English Literature Practice Set-8 


1.    Who is the author of Treasure Island?
(a) R.L. Stevenson
(b) Charles Kingsley
(c) Anthony Trollope
(d) Benjamin Disraeli 

2. Which of the following novels is not written by Arnold Bennett?
(a) Clay Hanger
(b) Born in Exile
(c) The Old Wives’ Tale
(d) Riceyman Steps

3. Would you call Aldous Huxley’s Brave New World:
(a) A novel of adventure
(b) A prophetic novel
(c) A picaresque novel
(d) A scientific novel 

4. E.M. Forster’s A Passage to India deals with:
(a) Ancient Indian Culture
(b) Arrival of the Britishers in India
(c) Relationship between the Britishers and Indians
(d) Discovery of the sea-route to India

5. Who restored Roman Catholicism in England?

(a) Queen Mary
(b) Edward VI
(c) Queen Elizabeth I
(d) Henry VIII

6. Shakespearean sonnet is divided into :
(a) An octave and a sestet
(b) An octave, a quatrain and a couplet
(c) Two quatrains and a sestet
(d) Three quatrains and a couplet

7. Waiting for the Godot (1953) is a famous play by:
(a) Samuel Barclay Beckett
(b) Noel Coward
(c) Harold Pinter
(d) John Arden

8. John Gower wrote his first poem Speculum Meditantis in –
(a) Old English
(b) French
(c) Latin
(d) Greek

9. What is meant by “the Churchyard school of poets”?
(a) The poetry about the Church
(b) The religious note in poetry
(c) The poetry characterized by melancholy and suffering
(d) None of these

10. Dactyl metre is also known as:
(a) Ascending meter
(b) Dactylic dimeter
(c) limbic heptameter
(d) Falling meter

Answers : 1. (a) 2. (b) 3. (b) 4. (c) 5. (a) 6. (d) 7. (a) 8. (b) 9. (c) 10. (b)

<< Set-7 << >> Set-9 >>

0 comments:

Post a Comment

HP TET Answer Key 2017 for JBT, TGT, LT & Shastri TET Exam Sept. 2017

HP TET 2017 Answer Key @ www.hpbose.org (Last Updated : 25.09.17). Check  HP TET Answer Keys 2017  for  JBT TET,  Shastri TET,  TGT (No...


Change Language

Get Latest Updates via Email

Like Us on Facebook

Follow us on Google+