19 Nov 2016

English Literature Practice Set-7

English Literature Practice Sets >> UGC NET English Practice Set>> TGT/PGT English Practice Set

image : English Literature Practice Sets/Papers @ TeachMatters

Here is English Literature practice set-7 (MCQ) for objective written exam of UGC NET English Paper-II & III, Assistant Professor/College Lecturer & TGT/PGT English recruitment exam. Check practice set of English Literature for competitive exam.


 English Literature Practice Set-7 


1. Riders to the Sea is a play written by-
(a) J.M. Synge
(b) Harley Granville-Barker
(c) John Galsworthy
(d) T.W. Robertson
2. Harold Pinter was awarded the Noble Prize for Literature in:
(a) 2000                              
(b) 2002
(c) 2003               
  (d) 2005
3. Who is known as “the peasant poet”?
(a) John Clare                    
(b) Robert Burns
(c) Robert Southey           
(d) Sir Walter Scott
4. Dryden used blank verse giving up the heroic couplet in –
(a) Wild Gallant
(b) All For Love
(c) Aurengzebe
(d) The Rehearsal
5. Tennyson’s The Princess deals with the theme of?
(a) The illiterate woman
(b) The aristocratic woman
(c) The new woman
(d) None of these
6. Who is called the father of English classical comedy?
(a) Thomas Middleton
(b) Ben Jonson
(c) William Shakespeare
(d) Thomas Heywood
7. Who translated the entire Mahabharata into English?
(a) Vikram Seth
(b) Suryanarayan
(c) R.K. Narayan
(d) P. Lal
8. The mystery plays dealt with-
(a) Biblical themes
(b) Medieval themes
(c) Moral themes
(d) Philosophical themes
9. Lord Byron was a great interpreter of
(a) Revolutionary idealism
(b) Revolutionary iconoclasm
(c) Political revolution
(d) None of these
10. Waiting for Godot (1955) was originally written in
(a) German
(b) French
(c) English
(d) Russian

Answer : 1. (a) 2. (d) 3. (a) 4. (b) 5. (c) 6. (b) 7. (d) 8. (a) 9. (b) 10. (b)

<< Set-6 << >> Set-8 >>

0 comments:

Post a Comment

HP TET Answer Key 2017 for JBT, TGT, LT & Shastri TET Exam Sept. 2017

HP TET 2017 Answer Key @ www.hpbose.org (Last Updated : 25.09.17). Check  HP TET Answer Keys 2017  for  JBT TET,  Shastri TET,  TGT (No...


Change Language

Get Latest Updates via Email

Like Us on Facebook

Follow us on Google+