28 May 2016

English Literature Practice Set-5

English Literature Practice Sets >> UGC NET English Practice Set>> TGT/PGT English Practice Set

image : English Literature Practice Sets/Papers @ TeachMatters

Here is English Literature practice set-5 for objective written exam of UGC NET English Paper-II & III, RPSC/HPSC College Lecturer & HTET PGT English exam.

 English Literature Practice Set-5 


1. The first play in English with a regular plot, acts and scenes is -
(a) Ralph Roister Doister
(b) Grammer Gurton’s Needle
(c) Everyman
(d) Tamburlaine
2. The Rise and Fall of the Roman Empire was written by
(a) Tom Paine
(b) Edward Gibbon
(c) David Hume
(d) Edmund Burke
3. When did the Reformation begin in England?
(a) 1471
(b) 1377
(c) 1355
(d) 1420
4. O’Neill’s first play was
(a) Impressionism
(b) Absurdism
(c) Under the Elms
(d) The Emperor Jones
5. Which one of the following is the most important theatre of the Elizabethan Age?
(a) The Rose
(b) The Globe
(c) The Curtain
(d) The Theatre
6.  Who is the ‘hero’ of Ulysses ?
(a) Stephen Daedalus
(b) Leopold Bloom
(c) Stephen Hero
(d) Molly Bloom
7. The theatre The Globe was set on fire during an early performance of the play -
(a)  Richard II
(b) The Tempest
(c) Henry VII
(d) Edward II
8. The Playboy of the Western World (1907) was written by
(a) Ibsen
(b) Synge
(c) Yeats
(d) Shaw
9. Which one of the following is a comedy of mistaken identity?
(a) The Comedy of Errors
(b) Love’s Labour Lost
(c) The Merchant of Venice
(d) As You Like It
10. Who wrote the ‘Coverly Papers’ ?
(a)  Swift
(b) Steele
(c) Pope
(d) Addison
Answers. 1. (a), 2. (b), 3. (b), 4. (d), 5. (b), 6. (b), 7. (c), 8. (b), 9. (a), 10. (d)

<< Set-4 << >> Set-6 >>

  1 comment:

  1. * When did the Reformation begin in England?
    In England, the Reformation began with Henry VIII's quest for a male heir. When Pope Clement VII refused to annul Henry's marriage to Catherine of Aragon so he could remarry, the English king declared in 1534 that he alone should be the final authority in matters relating to the English church.

    ReplyDelete

CTET 2021 Latest News: Apply Online for CTET DEC 2021/JAN 2022 Exam @ ctet.nic.in

Central Teacher Eligibility Test (CTET) December 2021 Latest News 2021 (Last Updated: 20.09.2021). CBSE CTET 2021 : Central Board of Sec...