10 Apr 2016

English Literature Practice Set-4

English Literature Practice Sets >> UGC NET English Practice Set>> TGT/PGT English Practice Set

image : English Literature Practice Sets/Papers @ TeachMatters

Here is English Literature practice set-4 for UGC NET English Paper-II & III, RPSC/HPSC College Lecturer & HTET PGT English exam.

 English Literature Practice Set-4 


1. Senecan plays were rendered into English by
(a) Marlowe
(b) Nashe
(c) Heywood
(d) Sophocles
2. Totus mundus agit historian means
(a) All the world is a stage
(b) All the world is a history
(c) History is all world
(d) World is coming
3. Who “found English a dialect and left it a language?”
(a) John Trevisa
(b) Chaucer
(c) Dante
(d) Boccaccio
4. What is ‘rhyme-royal’?
(a) The eight-syllabic line rhyming in couplet 
(b) The ten-syllabic line rhyming in couplet 
(c) A quatrain with the rhyme-scheme abab
(d) The ten-syllabic line arranged in seven-line stanza
5.  The word ‘renaissance’ seems to have been first in the book named as
(a) Utopia
(b) Tottel’s Miscellany
(c) Paradise Lost
(d) Historie de France
6. Who first used the blank-verse ?
(a) Surrey
(b) Wyatt
(c) Spenser
(d) Shakespeare
7.  Out of 154 sonnets, 126 of Shakespeare’s sonnets are addressed to
(a) Dark Lady
(b) Mr. W.H
(c) Queen Elizabeth
(d) Lady Penlope
8.  The fall of Constantinople to the Turks took place in the year
(a) 1453
(b) 1455
(c) 1485
(d) 1535
9.  Who is of the view that Chaucer is not as great as the classicists?
(a) Arnold
(b) Sydney
(c) Tennyson
(d) Johnson
10. Who say, “Of all his women, Imogen is most perfect?”
(a) Mrs. Jameson
(b) Ruskin
(c) Lamb
(d) Eliot
Answers : 1. (C) 2. (A) 3. (B) 4. (D) 5. (D) 6. (A) 7. (B) 8. (A) 9. (A) 10. (A)

<< Set-3 << >> Set-5 >>

0 comments:

Post a Comment

UGC NET Answer Key NOV 2017 Exam Paper Solution @ cbsenet.nic.in

CBSE UGC NET Answer Key NOV 2017 Exam 05.11.2017 - Solved Q. Papers. (Latest Updated : 07.11.17) . Answer Key of UGC NET NOV 2017 Ex...


Get Latest Updates via Email

Change Language

Like Us on Facebook

Follow us on Google+