14 Feb 2016

English Literature Practice Set-2

English Literature Practice Sets >> UGC NET English Practice Set>> TGT/PGT English Practice Set

image : English Literature Practice Sets/Papers @ TeachMatters

Here is practice set-2 of English Literature for HSSC/HTET PGT English & UGC NET English Paper-II & III. This practice paper of English literature is also useful for DSSSB/RPSC TGT/PGT English written exam as well as other exams. This practice set/paper is very useful for the candidates who are appearing in various written exams of English as a subject.





English Literature Objective Type Multiple Choice Questions

This practice set is based on objective type MCQ of English Literature.

 English Literature Practice Set-2 


1. Senecan plays were rendered into English by –
(a) Marlowe
(b) Nashe
(c) Heywood
(d) Sophocles
2. Totus mundus agit historian means-
(a) All the world is a stage
(b) All the world is a history
(c) History is all world
(d) World is coming
3. Who “found English a dialect and left it a language"?
(a) John Trevisa
(b) Chaucer
(c)  Dante
(d) Boccaccio
4. What is ‘rhyme-royal’?
(a) The eight-syllabic line rhyming in couplet 
(b) The ten-syllabic line rhyming in couplet 
(c) A quatrain with the rhyme-scheme abab
(d) The ten-syllabic line arranged in seven-line stanza
5.  The word ‘renaissance’ seems to have been first in the book named as -
(a) Utopia
(b) Tottel’s Miscellany
(c) Paradise Lost
(d) Historie de France
6. Who first used the blank-verse ?
(a) Surrey
(b) Wyatt
(c) Spenser
(d) Shakespeare
7.  Out of 154 sonnets, 126 of Shakespeare’s sonnets are addressed to -  
(a) Dark Lady
(b) Mr. W.H
(c) Queen Elizabeth
(d) Lady Penlope
8.  The fall of Constantinople to the Turks took place in the year-
(a) 1453
(b) 1455
(c) 1485
(d) 1535
9.  Who is of the view that Chaucer is not as great as the classicists?
(a) Arnold
(b) Sydney
(c) Tennyson
(d) Johnson
10. Who say, “Of all his women, Imogen is most perfect"?
(a) Mrs. Jameson
(b) Ruskin
(c) Lamb
(d) Eliot

Answers : 1. (C) 2. (A) 3. (B) 4. (D) 5. (D) 6. (A) 7. (B) 8. (A) 9. (A) 10. (A)

<< Set-1 <<>> Set-3 >>

See Also : English Literature Important Question Answers for Written Exam

0 comments:

Post a Comment

HP TET Answer Key 2017 for JBT, TGT, LT & Shastri TET Exam Sept. 2017

HP TET 2017 Answer Key @ www.hpbose.org (Last Updated : 25.09.17). Check  HP TET Answer Keys 2017  for  JBT TET,  Shastri TET,  TGT (No...


Change Language

Get Latest Updates via Email

Like Us on Facebook

Follow us on Google+