13 Jan 2016

HSSC TGT English Practice Set-1

HSSC Practice Set > HSSC TGT English Practice Set

Practice Sets >> HSSC Practice Sets >> Haryana GK Practice Sets >>
image : HSSC TGT English Practice Set @ TeachMatters
(Last Updated: 10.06.2020). Check HSSC Practice Set of TGT English. Haryana Staff Selection Commission (HSSC) is going to conduct written examination for the posts of TGT English on 07.02.2016. Here is HSSC practice set of TGT English to all those candidates who are appearing in HSSC TGT English Exam. Check HSSC TGT English Practice Set-1.

About HSSC TGT English Practice Set: This practice set is based on English Literature Syllabus which can also be used for HSSC PGT English exam 2021. Candidates who are appearing in HSSC TGT Exam Feb. 2016 can download Syllabus for HSSC TGT Written Exam 2020-21 for various subjects.

HSSC TGT English Practice Set-1

1. Who called Dryden the Father of English Criticism?
(a) Joseph Addison
(b) Dr. Jhonson
(c) S. T. Coleridge
(d) T. S. Eliot

2. A ballad is generally written in -
(a) Rhyming Verse
(b) Blank Verse
(c) Iambic metre
(d) Trochaic stanza form

3. Who gave the concept of ‘Art for Art’s sake’?
(a) John Keats
(b) Walter Pater
(c) F. R. Lewis
(d) T. S. Eliot

4. Pope’s Rape of the Lock is a satire on -
(a) Family friends
(b) The fashion of going to clubs
(c) The fashion of playing cards
(d) Contemporary aristocratic society

5. In which year was H. B. Shaw awarded the Noble Prize?
(a) 1920
(b) 1925
(c) 1927
(d) 1930

6. How many Dramatic Unities were recommended by the Greeks?
(a) 1
(b) 2
(c) 3
(d) None

7. Absalom, Absalom is a novel written by -
(a) Hemingway
(b) Charles Dickens
(c) D. H. Lawrence
(d) Faulkner

8. Which novel of Hemingway won him the Noble Prize for Literature?
(a) The Old Man and the Sea
(b) A Farewell to Arms
(c) The Sun Also Rises
(d) For Whom the Bell Tolls

9. Nissim Ezekiel's play Nalini is a -
(a) Comedy
(b) Tragedy
(c) Romance
(d) Historical play

10. Strophe, Antistrophe, and Epode are the component parts of?
(a) Horatian Ode
(b) Pindaric Ode
(c) Sophoclean Chorus
(d) Aeschylian Chorus

Answers: 1. B, 2. C, 3. B, 4. D, 5. B, 6. C, 7. D, 8. A, 9. B, 10. B.

>> HSSC PGT English Practice Set >>

Practice Sets >> HSSC Practice Sets >> Haryana GK Practice Sets >>

0 comments:

Post a comment

HP TET Result 2020 for LT, Shastri, JBT & TGT (Arts, Med. & Non-Med.)

Himachal Pradesh TET Result 2020 Download @ www.hpbose.org (Last Updated: 29.09.2020). Check HP TET Result 2020 JBT, Punjabi, Shastri...

Get Latest Updates via Email