23 Jun 2020

HSSC Practice Sets for TGT/PGT/Clerk/Drawing Teacher

HSSC Practice Set / Paper for PRT/TGT/PGT/Clerk & other Exams 2020-21

Practice Sets >> HSSC Practice Sets >> Haryana GK Practice Sets >>
image : HSSC Practice Sets/Papers @ TeachMatters
(Last Updated: 24.06.2020). Test your knowledge with HSSC Practice Papers/Sets for the written exam of PRTTGT, PGT, Clerk, Steno-typist, Excise-Inspector etc. As you know that Haryana Staff Selection Commission is conducting written examinations for various posts advertised by the same commission. Here is the practice set-1 for HSSC Exam 2020-21.

HSSC Practice Sets: Mock Test for HSSC Written Exam 2020-21


See Also: HSSC Answer Key & Question Paper

Practice Set-1 (General Paper)

1. Which player of Haryana is also called ‘Haryana Hariken’?
(a) Navab Pataudi
(b) Kapil Dev
(c) Vijender Kumar
(d) Gagan Narang

2. Who is the author of the famous play ‘Court Marshal’?
(a) Vishnu Prabhakar
(b) Swadesh Deepak
(c) Bhagwandas Morwal
(d) Gyan Prakash Vivek

3. India’s largest private commercial bank is :
(a) State Bank of Patiala
(b) State Bank of India
(c) ICICI Bank
(d) HDFC Bank

4. Find the odd one :
(a) Jhajjar
(b) Sonipat
(c) Rohtak
(d) Gurgaon

5. A man says to a woman that the mother of her mother-in-law is his mother-in-law. What is the relation of the man with the woman?
(a) Father
(b) Father-in-law
(c) Brother
(d) Uncle

6. Manohar Lal Khattar is the …..man who became the Chief Minister of Haryana?
(a) 8th
(b) 9th
(c) 10th
(d) 11th

7. Three men do a work in 6 days. If the work is to be completed in 2 days, how many more men will be required to complete the same work?
(a) 3
(b) 4
(c) 5
(d) 6

8. Choose the right word for,’A person who is fond of fighting.’
(a) Stoic
(b) Bellicose
(c) Epicure
(d) Illiterate

9. ‘वह अगले साल आएगा’ में कौन-सा कारक है ?
(a) संप्रदान कारक
(b) अपादान कारक
(c) अधिकरण कारक
(d) संबंध कारक

10. World Earth Day is celebrated on
(a) 3rd May
(b) 8th March
(c) 16th October
(d) 22nd April

Answer : 1. (b) 2. (b) 3. (c) 4. (c) 5. (b) 6. (c) 7. (d) 8. (b) 9. (c) 10. (d).

You May Also Like: HSSC Practice Sets/Papers 2020-21

  2 comments:

English Literature Practice Test Questions with Answers (MCQs)

English Literature Multiple Choice Questions with Answers >> English Literature Practice Test Questions and Answers >> Englis...

Get Latest Updates via Email