25 Mar 2020

English Literature Practice Set - 12

English Literature Practice Sets >> UGC NET English Practice Set>> TGT/PGT English Practice Set
image : English Literature Practice Set-12 @ TeachMatters
Check English Literature Practice Set-12 for all competitive examinations such as UGC NET English, TGT/PGT English Teacher, Teachers Eligibility Test (HTET, CTET & other TETs). Here is practice set no. 12 which is based on objective type multiple choice questions on English Literature.

 English Literature Practice Set-12 


1. Wordsworth calls himself ‘a Worshipper of Nature’ in his poem -
(A) The Solitary Reaper
(B) Tintern Abbey
(C) The Prelude
(D) Immorality Ode

2. The Romantic Revival in English Poetry was influenced by the -
(A) Oxford Movement
(B) Reformation
(C) French Revolution
(D) Glorious Revolution of 1688

3. Desdemona was killed by -
(A) Iago
(B) Othello
(C) Casio
(D) Brabantio

4. Elizabeth and Mary I belonged to what royal family ?
(A) Tudor
(B) Stuart
(C) Windsor
(D) Plantagenet

5. The Bronte sisters wrote during this period -
(A) Regency
(B) Restoration
(C) Victorian
(D) Romantic

6. Bacon had borrowed the term ‘Essay’ from the French writer -
(A) De Meung
(B) Goethe
(C) Montaigne
(D) None of the above

7. Who coined the phrase, ‘Marlowe’s mighty Line’?
(A) Ben Jonson
(B) Samuel Johnson
(C) R. L. Stevenson
(D) Richard Steele

8. There are _________ books in Paradise Regained.
(A) Two
(B) Four
(C) Five
(D) Ten

9. George Eliot’s ‘The Mill on the Floss’ is a -
(A) Historic novel
(B) Religion novel
(C) Picaresque novel
(D) Spiritual Autobiography

10. Mathew Arnold is best known for -
(A) Poetry
(B) Drama
(C) Novel
(D) Criticism

Answer : 1. (B) 2. (C) 3. (B) 4. (A) 5. (C) 6. (C) 7. (A) 8. (B) 9. (D) 10. (A)

<< Set-11 << >> Set-13 >>

0 comments:

Post a Comment

HPSSSB TGT Recruitment 2020 - Apply Online for 587 TGT Arts, Medical & Non-Medical Posts @ hpsssb.hp.gov.in

HPSSSB TGT (Arts, Non Medical & Medical) Recruitment 2020 Online Application (Last Updated : 07.03.2020).  HPSSC/HPSSSB TGT Recruit...


Get Latest Updates via Email

Change Language

Like Us on Facebook