11 Dec 2017

English Literature Practice Set - 11

English Literature Practice Sets >> UGC NET English Practice Set>> TGT/PGT English Practice Set
image : English Literature Practice Set-11 @ TeachMatters
Check English Literature Practice Set-11 for all competitive examinations such as UGC NET English, TGT/PGT English Teacher, Teachers Eligibility Test (HTET, CTET & other TETs). Here is practice set no. 11 which is based on objective type multiple choice questions on English Literature.

 English Literature Practice Set-11 


1. Who among the following is known as a peasant poet ?
(A) Thomas Hood
(B) James Hogg
(C) Thomas Moore
(D) John Clare

2. Dryden’s Essay of Dramatic Poesie (1668) is written in –
(A) Poetic form
(B) Dramatic form
(C) Narrative form
(D) Conversation form

3. The Tottel’s Miscellany was published in -
(A) 1514
(B) 1541
(C) 1557
(D) 1571

4. Who wrote Life of Samuel Johnson ?
(A) Thomas Gray
(B) W. Collins
(C) J. Boswell
(D) W. Blake

5. The Prelude is a epic of
(A) War
(B) Self
(C) Society
(D) Christianity

6. Dickens’s Hard Times (1854) is a critique of
(A) Romanticism
(B) Law Courts
(C) Public Schools
(D) Science and Industry

7. “Art for Art’s Sake” was advocated by -
(A) Ruskin
(B) Pater
(C) Carlyle
(D) Newman

8. The Forsyte Saga (1906-22) by Galsworthy is a -
(A) Trilogy
(B) Quartet
(C) Sequence of Novels
(D) Single Novel

9. Waiting for Godot (1955) was originally written in -
(A) German
(B) French
(C) English
(D) Russian

10. Who is associated with the “Jazz Age” ?
(A) Ernest Hemingway
(B) Scott Fitzgerald
(C) John Dos Pasoos
(D) Sherwood Anderson

Answer : 1. (D) 2. (D) 3. (C) 4. (C) 5. (B) 6. (D) 7. (B) 8. (C) 9. (B) 10. (B)

<< Set-10 << >> Set-12 >>

0 comments:

Post a Comment

Rajasthan 3rd Grade Teacher Recruitment 2018 : Apply for 26000 REET Level I Posts

Rajasthan 3rd Grade Teacher Recruitment 2018 : REET Level-1 & 2 Online Application Form, Selection Criteria (Last Updated : 17.04.1...


Get Latest Updates via Email

Change Language

Like Us on Facebook

Follow us on Google+