20 Apr 2017

DSSSB TGT Practice Set/Test Question Answers for TGT TIER-1 Exam 2017

DSSSB Practice Set/Test >> DSSSB TGT Practice Test Question Answers 2017

image : DSSSB TGT Practice Set/Test Question Answers @ TeachMatters
Check DSSSB practice set for TGT One Tier exam. This practice test is based on the prescribed syllabus of TGT One TIER Exam and includes objective multiple choice question answers from all five sections of DSSSB TGT Question Paper. The candidates who are going to participate in DSSSB Drawing Teacher, Music Teacher, Physical Education Teacher, Domestic Science Teacher, Home Science Teacher, Computer Science Teacher, English Teacher, Hindi Teacher, Science Teacher & Mathematics Teacher written exam, can check their preparation through this practice test.

Practice your knowledge for DSSSB TGT Written Exam through these practice question answers.

 DSSSB TGT Practice Set/Test Question Answers 


1. The leading state in producing wheat is
(A) Punjab
(B) Haryana
(C) Uttar Pradesh
(D) Madhya Pradesh

2. Arjun Award is given for outstanding contribution in the field of
(A) Sports
(B) Music
(C) Cinema
(D) Literature

3. Expand ISRO
(A) Indian Science Research Organisation
(B) Indian Space Research Organisation
(C) Indian Scientific Research Organisation
(D) Image Sensing Research Organisation

4. Mansabdari System was introduced by
(A) Akbar
(B) Jahangir
(C) Sher Shah
(D) Balban

5. Three of the following four are alike in a certain way and so form a group. Which is the one that does not belong to the group ?
(A) Car
(B) Truck
(C) Bus
(D) Train

6. Look at the series : 1, 4, 9, 16, …. What number should come next ?
(A) 19
(B) 24
(C) 25
(D) 29

7. SCD, TEF, UGH, ___, WKL
(A) CMN
(B) UJI
(C) VIJ
(D) IJT

8. Find the missing date in the given series 4/12/95, 1/1/96, 29/1/96, 26/2/96, ?
(A) 24/3/96
(B) 25/3/96
(C) 26/3/96
(D) 27/3/96

9. Select the related word
    TALE : LATE :: FACE : ?
(A) CAFE
(B) CAEF
(C) CEFA
(D) FEAC

10. If D = 4, BAD = 7, then what is the value of ANT ?
(A) 8
(B) 17
(C) 35
(D) 37

11. A can do a work in 15 days and B in 20 days. If they work on it together for 4 days, then the fraction of the work that is left is
(A) 1/4
(B) 1/10
(C) 7/15
(D) 8/15

12. The greatest number of four digits which is divisible by 15, 25, 40 and 75 is
(A) 9000
(B) 9400
(C) 9600
(D) 9800

13. कवि शब्द का स्त्रीलिंग रूप
(A) कवियत्री
(B) कवियत्रि
(C) कवयित्री
(D) कवयित्रि

14. ‘घड़ों पानी पड़ जाना’ का अर्थ है
(A) जवाब न दे पानी
(B) अत्यंत लज्जित होना
(C) ज्यादा स्नान करना
(D) गुस्सा शांत होना

15. विजातीय शब्द चुनकर लिखिए।
(A) गाय
(B) घोड़ा
(C) बैल
(D) सिंह

16. भूगोल शब्द का विशेषण रूप
(A) भूगोलिक
(B) भौगोलिक
(C) भुगोलिक
(D) भोगोलिक

17. The word which is opposite in meaning to the word ‘gather’ is
(A) amass
(B) distribute
(C) congregate
(D) collect

18. Find the mis-spelt word
(A) governance
(B) menace
(C) tendancy
(D) penance

19. The plural of tooth is
(A) Tooths
(B) Toothes
(C) Teeth
(D) Tooth

20. Past tense of ‘teach’ is
(A) Teached
(B) Teacher
(C) Taught
(D) Taut

Answers : 1. (C) 2. (A) 3. (B) 4. (A) 5. (D) 6. (C) 7. (C) 8. (C) 9. (A) 10. (C) 11. (C) 12. (A) 13. (C) 14. (B) 15. (A) 16. (B) 17. (B) 18. (C) 19. (C) 20. (C)

See Also : DSSSB TGT/PGT Sample/Model Test Paper

0 comments:

Post a Comment

UPTET Answer Key 2017 Paper 1, 2 Exam 15th October Solution @ upbasiceduboard.gov.in

UPTET Answer Key 2017 : Paper 1 & Paper 2 Key Solution 15th October, 2017 (Latest Updated : 18.10.2017). UPTET Answer Key 2017 : Do...


Change Language

Get Latest Updates via Email

Like Us on Facebook

Follow us on Google+