17 Jan 2017

HSSC PGT Music Result Scrutiny & Interview Schedule 2017 Advt. No. 5/2015

HSSC PGT Music Result, Cut-off, Merit List, Interview Schedule, Answer Key & Q. Paper Exam 2015

image : HSSC Answer Key
(Last Updated : 20.01.17). Download HSSC PGT Music Result, Scrutiny Schedule, Cut-off Marks, Merit List, Interview Schedule, Answer Key, Solved Question Paper of HSSC PGT Music Exam held on 29.11.2015. Haryana Staff Selection Commission (HSSC) declared Schedule of Scrutiny of Documents for the post of PGT Music (Rest of Haryana) against cat. no. 3 of Advt. No. 5/2015. PGT Music (MWT) Final Result was declared on 17.09.2016 whose exam was held on 29.11.2015. Check here latest news on PGT Music for Mewat and Rest of Haryana.

HSSC PGT official answer key of Music was uploaded on 13.02.2016 & 08.02.2016 on the official website i.e. www.hssc.gov.in. Here you can download HSSC PGT Music result 2017cut-off marks, interview admit card, answer key 2015-16 and solved question paper.


HSSC PGT Music Result, Cut-off Marks 2016-17


Check here PGT Music Result, Scrutiny of Documents, Interview Schedule, Cut-off marks and interview result.

Schedule of Scrutiny of Documents - PGT Music (Rest of Haryana) Cat. No. 3 & Advt. No. 5/2015

HSSC released Scrutiny Schedule for Document Verification for the post of PGT Music (Haryana Cadre). The document verification will be held on 30.01.2017. Download here schedule and list of candidates called for verification.

Download Detailed Schedule of Scrutiny of Documents of PGT Music (Rest of Haryana) (20.01.17)

Download Notice & List of Candidates for Scrutiny of Documents of PGT Music (Rest of Haryana) (17.01.17)

Also Check HSSC PGT Result 2017 Interview Schedule

PGT Music Final Result 2016-17


HSSC declared final result on the basis of screening test result of PGT Music exam 2015 for Mewat and Haryana cadre. Candidates can check cut-off marks and selection merit list of screening test. Check here result, cut-off marks.

PGT Music (Mewat) Final Result - Advt. No. 05/2015 Category No. 06

Download PGT Music Final Result (17.09.16)

PGT Music (Mewat) Screening Result - Advt. No. 05/2015 Category No. 06

image : HSSC PGT Music Screening Result 2016 @ TeachMatters

HSSC PGT Music Interview Schedule & Admit Card 2016


Interview will be held on 28.04.2016 and admit card for interview will be available from 22.04.2016. Here is the interview schedule of PGT Music.

Date of Interview : 28.04.2016
Time of Interview : 10.00 A.M.
Venue of Interview : HSSC Office, Bays No. 67-70, Sector-2, Panchkula
Admit Card for Interview : from 22.04.2016 


HSSC Answer Key - PGT Music Exam 29.11.2015


Download HSSC PGT Music Answer Key exam held on 29 November 2015. Candidates who appeared in PGT Music written test 29.11.2015, can view the answer key of set-A, B, C & D. Here is solved question paper of PGT Music exam 29.11.2015 also. See / download PGT Music Answer Key Set-A, Set-B, Set-C & Set-D here.

See Also : HSSC PGT Recruitment 2016 : Exam Result & Interview Admit Card 2017

HSSC PGT Music Answer Key Exam 29.11.15 Set - A, B, C & D

PGT Music (Haryana) Answer Key 2015
image : HSSC PGT Music Answer Key 2015 Set A cat 3 @ TeachMatters


PGT Music (Mewat) Answer Key 2015
image : HSSC PGT Music Answer Key Exam 29.11.15 Set - A, @ TeachMatters
Note :
  • This answer key solution is official.
  • Answers of this key will be updated as soon as the final key is uploaded.
  • Visit this page regularly for updated answer key of PGT Music Exam 29.11.2015.
Download Answer Key Set-A Set-B (Mewat) 08.02.2016
Download Answer Key Set-A Set-B Set-C Set-D (Haryana) 13.02.2016

HSSC PGT Music Solved Question Paper 2015


2. Pipe A alone can fill a tank in 8 hours. Pipe B alone can fill it in 6 hours. If both the pipes are opened and after 3 hours pipe A is closed, then the other pipe will fill the tank in :
a) 6 hours
b) 3 and ½ hours
c) 4 hours
d) 2 and ½ hours
Answer : (d)
3. Two equal vessels are filled with the mixture of water and milk in the ratio of 3:4 and 5:3 respectively. If  the mixture are poured into a third vessel, the ratio of water and milk in the third vessel will be :
a) 15 : 12
b) 53 : 59
c) 20 : 9
d) 59 : 53
Answer : (d)
4. The greatest number, which when subtracted from 5834, gives a number exactly divisible by each of 20, 28, 32, 35 is
a) 1120
b) 4714
c) 5200
d) 5600
Answer : (b)
5. Out of Rs. 50,000/-, that a man has, he lends Rs. 8000/- at 5.5% per annum simple interest and Rs. 24,000/- at 6% per annum interest. He lends the remaining money so that he gets total annual interest of Rs. 3680. The rate of interest per annum, at which the remaining money is lent is
a) 5%
b) 7%
c) 10%
d) 12%
Answer : (c)
6. The ratio in which Tea costing Rs. 192 per Kg is to mixed with Tea costing Rs. 150 per Kg so that the mixed Tea is sold for Rs. 194.40 per Kg gives a profit of 20% is
a) 2:5
b) 3:5
c) 5:3
d) 5:2
Answer : (a)
7. If HOSPITAL is written as 32574618 in a certain code, how would POSTAL be written in that code ?
a) 752618
b) 725618
c) 725168
d) 725681
Answer : (b)
8. Select the one, which is different from other three
a) 25, 36
b) 144, 169
c) 100, 121
d) 9, 64
Answer : (d)
62. Who among the following is a non-resident Indian ?
a) an Indian tourist in America
b) a person of India origin working as a computer engineer in America
c) a person of India origin employed in the U.N.O. office at New Delhi
d) the Indian manager of State Bank of India branch in London
Answer : (b)
63. Who developed the idea that ‘means justify the ends’ ?
a) Kautilya
b) Raja Ram Mohan Roy
c) Swami Dayanand Saraswati
d) Mahatma Gandhi
Answer : (d)
64. The original name of Tansen, the most famous musician at the court of Akbar was
a) Lal Kalwant
b) Banda Bahadur
c) Ramtanu Pande
d) Markandey Pande
Answer : (c)
65. Which river of the India is called Vridha Ganga ?
a) Krishna
b) Godawari
c) Kaveri
d) Narmada
Answer : (b)
66. Humayun was driven out of Hindustan in 1540 AD after the battle of
a) Chausa
b) Dourah
c) Surajgarh
d) Kannauj
Answer : (d)
69. Nahar Sing Stadium built in Faridabad for international cricket in the year
a) 1980
b) 1981
c) 1982
d) 1983
Answer : (b)

Note : This question paper solution is official. Other solved questions of PGT Music will be uploaded soon.

Question Paper of PGT Music exam 29.11.2015 conducted by HSSC can be downloaded here as and when it is uploaded by the commission. Download PGT Music Question Paper at the below link.

Download HSSC PGT Music Question Paper 2015 as .pdf

Check All HSSC PGT Answer Key and Question Paper

  2 comments:

  1. pls provide hssc pgt music paper

    ReplyDelete
  2. plz tell me how much time gor pgt music haryana result.a long time result is not declared..plz tell meee.pgt music exam held on 29nov2015...how much time.????????????????????????

    ReplyDelete

HSSC PGT Result 2016-17 Cut-off Marks & Interview Admit Card

HSSC PGT Result 2016-17 Cut-off Marks, Interview Admit Card (Last Updated : 21.01.17). Check HSSC PGT Result 2016-17 Cut-off Marks, S...


Amazon Great Indian Sale

Change Language

Get Latest Updates via Email

Follow us on Google+

Blog Archive