22 Jan 2014

English Grammar : Practice Set - 5 for HTET 2017 & CTET 2018

English Grammar : Practice Set – 5 (Phrase)


(Last Updated : 02.12.17). Here is practice set-5 of English Grammar. Test your English Grammar knowledge and improve your grammar with MCQ on Phrase in English Grammar.

Pick out Appropriate Phrase in the following sentences :

1. He speaks like a born orator.
A) Adjective Phrase
B) Adverb Phrase
C) Noun Phrase

2. The child replied with perfect truthfulness.

A) Adjective Phrase
B) Adverb Phrase
C) Noun Phrase

3. Do not talk like that.
A) Adjective Phrase
B) Adverb Phrase
C) Noun Phrase

4. He is a man of means.
A) Adjective Phrase
B) Adverb Phrase
C) Noun Phrase

5. I enjoy walking in the fields.
A) Adjective Phrase
B) Adverb Phrase
C) Noun Phrase

6. Show me how to do it.

A) Adjective Phrase
B) Adverb Phrase
C) Noun Phrase

7. Birds of a feather flock together.
A) Adjective Phrase
B) Adverb Phrase
C) Noun Phrase

8. His car ran over a dog.
A) Adjective Phrase
B) Adverb Phrase
C) Noun Phrase

9. He did it against his will.
A) Adjective Phrase
B) Adverb Phrase
C) Noun Phrase

10. I have found the key to his secret.
A) Adjective Phrase
B) Adverb Phrase
C) Noun Phrase

Answers : 1) B, 2) B, 3) B, 4) A, 5) C, 6) C, 7) A, 8) B, 9) B, 10) A


  1 comment:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete

DSSSB PGT Admit Card 2018 Exam Dates : PGT Admit Card Download @ dsssbonline.nic.in

DSSSB PGT Exam Date 2018 Admit Card (Latest Updated : 05.06.18). Download DSSSB PGT Admit Card & Exam Date 2018 - Delhi Subordinat...


Get Latest Updates via Email

Change Language

Like Us on Facebook

Follow us on Google+