11 Apr 2018

REET Level-1 Answer Key 2018 Download @ reetbser.com

REET Level-1 Answer Key 2018 Exam 11.02.2018

(Latest Updated on 11.04.18). Download REET Answer Key 2018 for level-1. REET 2017 Exam was held on 11.02.2018. Final Answer key of REET 2017-18 has been released by the Board on 11.04.2018 as per the schedule for level-1. Check here RTET 2018 official & final Answer Key for level-1.

REET Answer Key 2018 Level-1


Here is official and final answer key of REET 2017 Exam held on 11.02.2018 for Level-1.

REET Answer Key 2018 Level-1 (Final) -
Download Final Answer Key of REET Level-I Exam 2018 (11.04.18)

REET Answer Key 2018 Level-1 (official) -
Download Official Answer Key of REET Level-I Exam 2018 (15.03.18)

REET Answer Key 2018 Level-1 (Unofficial) -

1. Piaget’s theory a process which is the balancing the ‘old’ and the ‘new’ between perceptions and experience known as
Ans. Equilibration

2. The law of use and disuse in learning is also called as
Ans. Law of exercise

3. In Pavlov’s experiment the dog salivated not only when meat powder was placed directly in his mouth, but also well before that i.e. when heard the trainer’s footsteps coming down the stairs. This phenomenon is called as
Ans. Conditioned reflex

4. Cognitive develops through the constant process of interaction between the child and the environment. This principles is reflected in
Ans. Piaget’s cognitive development theory

5. Which of the following statement is not true for norm reference test?
Ans. It is a standardized test


6. Which of the following is not a precaution for using intelligence test?
Ans. Individual assessment of intelligence is a structured interaction between the examiner and the student

7. As per Erikson, psychosocial development of children occurs in Eight stages. A student of class III (around 9 years) corresponds to which stage of development?
Ans. Industry versus inferiority

8. In our country many children speak more than one language. Find out from the following, the correct advantage to children who has ability to speak two languages.
Ans. All the above

9. A learning disability that involves difficulty in handwriting is called
Ans. Dysgraphia

10. Which one of the following is related to summative evaluation?

Ans. Terminal assessment of the learner’s performance at the end of the session.

Note : This is unofficial answer key. Complete answer key will be uploaded here asap.

Download Answer Key Level-1 Part-I Pedagogy (released)
Download Answer Key Level-1 Part-II Language-I (released)
Download Answer Key Level-1 Part-III Language-II (released)
Download Answer Key Level-1 Part-IV Maths (released)
Download Answer Key Level-1 Part-V EVS (released)

Official Link-1 for REET Answer Key 2018 (BSER)

Official Link-2 for REET Answer Key 2018 (REETBSER)

See REET 2017-18 Answer Key Level-1 & II

See Also : Final Answer Key for REET 2015-16 Level-1

0 comments:

Post a Comment

HP TET Result 2018 for LT, Shastri, JBT & TGT (Arts, Med. & Non-Med.)

HP TET Result 2018 : Download @ www.hpbose.org (Last Updated : 19.09.18). Check  HP TET   Result 2018 JBT,  Punjabi, Shastri, T...


Get Latest Updates via Email

Change Language

Like Us on Facebook

Follow us on Google+